Att göra skillnad på människor. Eller inte.

Dela

Hur många sekunder tar det för dig att kategorisera en ny bekant? Innan du skaffat dig den där första “förståelsen” av en människa?

Det blir lätt att vi sätter de människor som kan vara oss till nytta högre än de som vi antar inte kan vara till vår hjälp.

Jakob ger i sitt brev exempel: 
När två till synes olika människor med olika status kommer in i synagogan blir det tydligt för församlingen vilka värderingar de har. Den första mannen som kliver in har guldringar på fingrarna och vita fina kläder. Jakob skriver aldrig att han är rik, men församlingen verkar anta detta och erbjuder honom en bra plats. Efter honom kommer en fattig man med trasiga kläder. Honom vinkar de bort med orden, “Ställ dig där borta”, eller “Sätt dig på golvet vid mina fötter” som en slags fotpall att lägga sina fötter på. 

Våra handlingar visar vilka värderingar vi har. 
Vi har idag valet att handla efter vilka som är oss till nytta eller låta Guds lika kärlek till alla bli föremål för vårt handlande. 
Tänk om vårt första intryck inte stämmer, om det finns mer till människan än det våra ögon först ser…

Utforska mer

Ledord

Hemsidan igång igen!

Efter en tids uppdatering är hemsidan igång igen. Här hittar du information om vad som händer i församlingen. Under media kommer predikningar läggas ut efterhand

Ledord

Bön för prioriterade områden

Under perioden den 22 april till 21 maj pågår en bönestafett för prioriterade områden, som Evangeliska frikyrkan har tagit initiativ till till. Nu på söndag den 23