Den blomstertid…

Dela

I almanackan står det 22 juni och det betyder att vi redan kommit fram till midsommarveckan. rosNär jag var barn innebar detta att sommarlovet just hade inletts. Det hade sjungits om Den blomstertid nu kommer i gymnastiksalen, och sedermera i aulan under gymnasietiden.

När jag tänker tillbaka på somrarna som barn så minns jag att sommarlovet var oändligt. Från början av juni till slutet av augusti. När man gick från skolan, i sin nya avslutningsklänning, såg man en evighet av ledighet som vindlade sig fram vecka efter vecka… Det var inte alltid det hände så mycket. Semesterveckor tillsammans i familjen varvades med veckor då de vuxna jobbade och veckor då kompisarna var på annat håll. Eller så var man själv på annat håll. Men det fanns en tydligt markerad, avgränsad tid som var sommar och sommarlov. Tio veckor senare träffades man igen, på olika sätt förändrade av ledigheten. Brunare. Längre. Med nya erfarenheter. Med nya intentioner.

Nu är det många år sedan jag var på mina egna skolavslutningar, och faktiskt rätt så många år sedan barnen hade sina. Men blomstertiden har ändå kommit. Den känns inte oändlig men den ligger framför mig och den innebär en välbehövlig vila från arbetet.

Vad vill jag ha (ta) tid för i sommar, förutom vila, miljöombyte, tid med familj och vänner och gärna sköna bad i Öresund? I söndagens predikan tipsade Håkan om olika förslag på hur vi kan få hjälp att fördjupa vår tro, som finns här på hemsidan. Du hittar en del av förlagen under fliken ”Får vi föreslå”. Kanske fastnar du för något. Själv kommer jag att fortsätta med något vi gjort i hemgruppen vid ett par tillfällen under våren, ett särskilt sätt att läsa Bibeln, som du kan ladda ner här. Fast nu kommer jag att göra det själv. Känns spännande!

Jag hoppas att du får en fin sommar med tid för det just du behöver. För en del är sommaren en tid för välbehövlig återhämtning genom vila. För någon annan kan sommaren vara den tid då man orkar som mest och ser fullt av möjligheter. Som människor fungerar vi inte alla likadant. Därför ser också våra behov ut på olika sätt. Tänk efter vad du vill och behöver!

Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.

Vår grundrytm i livet, där vi träffas i kyrkan varje söndag, fortsätter. Vi har sommarsamling varje söndag klockan 10. En del söndagar under lite enklare former. Varmt välkomna!
Vem vet… kanske är vi lite brunare nästa gång vi ses, någon har kanske blivit längre och kanske bär vi med oss nya erfarenheter!

Med önskan om en skön sommar
Malin Kenne, församlingsledningen

Utforska mer

Ledord

I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Det är nu sommartider. Barnen har sommarlov och under