Det kunde vara mitt barn

Dela

Ett foto på ett barn som flutit iland och nu ligger i vattenbrynet berör och skakar om. händerBarnet har drunknat under flykten till Europa. För de flesta går det inte längre att skydda sig bakom tankar och samtal som förts på ett opersonligt plan, som om flykt undan våld och nöd inte handlar om verkliga människor.

Bilden drar in det egna livet i samtalet. Det kunde vara mitt barn. Tänk om det var vi som var på flykt undan krig och nöd? Hur hade vi velat bli bemötta och behandlade?

Vi ställs inför det grundläggande himmelska pulsslaget som väcker frågor om mänsklig värdighet. Hos oss själva. I vårt bemötande av andra. Frågor som slår an Jesus ord: ”Du skall älska din nästa som dig själv” (Markusevangeliet 12:31).

Att älska. Som en uppmaning till utgivande av det jag själv har. Kärlek som slår undan min självfixering, som lärt mig att ständigt undra över vad jag själv får ut av olika handlingar. Kärlek som ställer andra framför mig. Kärlek som säger, ge av det du har fått.

Så väcks viljan till att göra skillnad.

Hur vill och kan du delta? Vad är dina möjligheter?  

Vi kan inte göra allt själva, men vår del, tillsammans med andras bidrag, gör verklig skillnad. Tillsammans når vi längre. Det är något av det fantastiska med församling som gemenskap. Vi får vara med och gripa oss an det vi har möjlighet till. Ge vår del, samtidigt som vi är delaktiga i det andra ger utifrån sina möjligheter.

Som församling vill vi vara en tillflyktsplats i den här tiden. En plats där något av himlen får möta jorden, precis där vi människor befinner oss. Här får du vara med och delta. Under veckan finns flera mötesplatser, där du kan dela med dig av din uppmärksamhet och ta emot ifrån andra. T ex:

  • Sopplunch kl 12 på måndagar.
  • Sy- och språkcafé kl 13 på torsdagar.
  • Gudstjänst kl 10 på söndagar.

Vårt nätverk av församlingar inom Evangeliska Frikyrkan förmedlar just nu hjälp genom tre olika kanaler som redan verkar på plats och som arbetar långsiktigt:

  1. Flyktinghjälp på gränsen till Syrien. Libanon har tagit emot två miljoner syriska flyktingar. Sedan snart två år bor en svensk familj nära den syriska gränsen i södra Libanon. De hjälper flyktingar med mat, skola och medicinsk vård.
  2. Flyktinghjälp i norra Libanon och inne i Syrien. Via en lokal kyrka i norra Libanon erbjuder vi hjälp till syriska flyktingar med mat och boende. De har också arbete inne i Syrien för att hjälpa flyktingar på plats. Deras arbete är välorganiserat och hjälper de mest utsatta!
  3. TV-skola för 13 miljoner flyktingbarn. Även i kåkstäder och tältläger tittar man på tv. TV-kanalen SAT-7 har startat ett arabiskt program som heter “My School”. De räknar med att det finns 13 miljoner arabisktalande flyktingbarn som inte går i skolan och därför behöver få undervisning på annat sätt.

Så ger du din gåva:

  • Sätt in din gåva på bankgiro 900-5588. (Märk gåvan “Flykting”.)
  • Swisha till 123 900 4037. (Märk gåvan “Flykting”.)
  • SMSa FLYKTING200 till 72980 (för att skänka 200 kr)

Det kunde vara mitt barn.

Så får vi tillsammans delta och göra verklig skillnad utifrån det som är våra möjligheter.

Utforska mer

Ledord

I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Det är nu sommartider. Barnen har sommarlov och under

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en