Ta höjd

Dela

Det händer något med oss när vi kommer upp på en höjd. Höjd

När vi får utsikt efter vandringen och blickar ut mot det vi nyss har lämnat, med ett steg i taget, så gör höjden och distansen något självklart. Det som förut var stort och överväldigande: hus, människor, träd, ser ut som ett miniatyrlandskap. 
Och när vi står där och fyller lungorna med djupa andetag efter ansträngningen. Och pulsen sakta går ner igen, så börjar ofta en mer djupgående process. Tanken vandrar fritt en stund. Det som i vårt inre verkar stort, oöverstigligt och problematiskt, får vi rum att titta på från en annan vinkel.

Kanske är det därför Gud många gånger i Bibeln låter just bergen bli mötesplats för människor och honom själv. När han bjuder in människor att ta höjd, så möter han dem med nya perspektiv, om vem både han och de själva är. För att med det som utgångspunkt öppna vägen framåt.  

Hur är det för dig idag? När du tittar på det du lever mitt uppe i av funderingar kring det som har hänt, det som är just nu, det som är på gång framöver?  

Behöver du ta höjd för att få perspektiv?

Jag är övertygad om att Gud bjuder in dig till att ta höjd tillsammans med honom. Han bjuder in dig till en närhet som ger utsikt och öppnar nya vägar. Församling är en plats där vi får ta den höjden med andra. I samtal, i bön, i gudstjänster.  

Så, välkommen att dela livet i församlingen och så ta höjd med Jesus den här säsongen!

Utforska mer

Ledord

I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Det är nu sommartider. Barnen har sommarlov och under

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en