Ta höjd

Dela

Det händer något med oss när vi kommer upp på en höjd. Höjd

När vi får utsikt efter vandringen och blickar ut mot det vi nyss har lämnat, med ett steg i taget, så gör höjden och distansen något självklart. Det som förut var stort och överväldigande: hus, människor, träd, ser ut som ett miniatyrlandskap. 
Och när vi står där och fyller lungorna med djupa andetag efter ansträngningen. Och pulsen sakta går ner igen, så börjar ofta en mer djupgående process. Tanken vandrar fritt en stund. Det som i vårt inre verkar stort, oöverstigligt och problematiskt, får vi rum att titta på från en annan vinkel.

Kanske är det därför Gud många gånger i Bibeln låter just bergen bli mötesplats för människor och honom själv. När han bjuder in människor att ta höjd, så möter han dem med nya perspektiv, om vem både han och de själva är. För att med det som utgångspunkt öppna vägen framåt.  

Hur är det för dig idag? När du tittar på det du lever mitt uppe i av funderingar kring det som har hänt, det som är just nu, det som är på gång framöver?  

Behöver du ta höjd för att få perspektiv?

Jag är övertygad om att Gud bjuder in dig till att ta höjd tillsammans med honom. Han bjuder in dig till en närhet som ger utsikt och öppnar nya vägar. Församling är en plats där vi får ta den höjden med andra. I samtal, i bön, i gudstjänster.  

Så, välkommen att dela livet i församlingen och så ta höjd med Jesus den här säsongen!

Utforska mer

Ledord

EFK ber i fastetider

Fastetider. I onsdags påbörjades den tid som kallas för fastan. I kyrkans historia har det varit en tid för att skala ner och förenkla det

Ledord

2024 är här!

2024 är här! Från denna vecka är vårt Språkcafé igång onsdagar kl 13-15 och vår Gemenskapsträff på torsdag kl 13-15. Gudstjänsterna i vår är som