Tillsammans med

Dela

Har du roat dig med att följa efter någon på stan, så där precis steget bakom? Jag gjorde det några gånger som barn tillsammans med mina två bröder. Tyckte det var hysteriskt roligt när personen plötsligt blev medveten om följandet, ryckte till, vände sig om och fick se tre ungar på led. 

Följa efter
Jesus var med om något liknande en dag: De båda … följde efter Jesus. Jesus vände sig om, och då han såg att de följde honom frågade han vad  de ville. De svarade: ”Rabbi (det betyder mästare), var bor du?” Han sade: ”Följ med och se!” De gick med honom och såg var han bodde och stannade hos honom den dagen. Johannesevangeliet 1:37-39

Ifall jag en dag skulle upptäcka att två yngre män följde efter mig på stan är jag ganska säker på att min reaktion inte hade varit lika öppen som Jesus.
– Vad vill ni?
– Tjena mannen, var bor du?
– Följ med och se!

Kanske är du i det läget att Jesus börjat väcka ditt intresse och din nyfikenhet. Sådär försiktigt har du börjat närma dig honom för att undersöka och utforska vem han är. Eller kanske är du en som knatar på steget bakom. Han har fångat din uppmärksamhet och du har börjat haka på honom med ditt liv. Du går på gudstjänst ibland. Läser en del i Bibeln. Ber. 

Just där du är i steget, vill Jesus bjuda upp dig till sin sida. Att gå tillsammans med honom. Vid sidan. I förtroliga samtal. Han vill öppna sitt liv för dig och du får öppna upp ditt liv för honom. Precis som i bibeltexten, får vandringen sida vid sida, bli början på en vänskap för livet.

Utforska mer

Ledord

Ett ljus som lyser i mörkret

Slutet av november. Natten äter sig in i de flesta dagar. Dagar som enbart orkar anta en nyans av grått, för att framåt eftermiddagen återigen

Ledord

Från hjärta till handling!

Nu på söndagens gudstjänst kl 10 den 8 oktober landar EFK:s missionsturné in hos oss. Välkomna!