Vem äter du med?

Dela

Vem äter du med?OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Bibelns berättelser är måltiden en mötesplats för gemenskap. Där i det vardagliga ätandet visar de som deltar vilka det är som de vill kännas vid och tillhöra. Vilka relationer som de står för.

Många som ser Jesus undrar vad han sysslar med när han också delar middag med de som står utanför de självklara sammanhangen i samhället. De med tilltuffsade livshistorier och sämre rykte. De som många undviker om man vill komma upp sig och vara en som räknas med.

Där runt bordet möts människor i en gemenskap som hoppar över gränser. En gemenskap som rymmer fler än dem som delar samma fördomar, förutfattade meningar och livsförutsättningar. I samtalen och skratten runt borden, i lyssnandet och frågorna skapas ett nytt sammanhang. Människor som inte tidigare fanns på varandras livskarta möts och träder fram. Ny vänskap inleds och utvecklas. 

Måltiden med Jesus är en vardaglig handling som vägleder. En handling som ger en bild av vad församling är tänkt att leva.  

Så när middagsbordet är dukat hos dig. När vänner samlas till samtal, skratt och sammanhang. Vilka får plats då, där runt ditt bord?

Utforska mer

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en

Ledord

Inför påsken och alphakurs

Vi går alldeles snart in i påskveckan som tar med oss till centrum av vår tro.  I församlingen har vi gudstjänster som vanligt på söndagarna