Sommar…

Dela

Sommaren innehåller många olika delar och möjligheter. Regn, sol, moln, bad, ledighet, vila, fixande, lek…

DrakflygningJag är nu på väg in i semester och ledighet under några veckor, så ledorden här på sidan tar en paus. Men inför ledigheten vill jag skicka med mig själv och dig några tankar. 

När Bibeln beskriver hur Jesus kallar människor till att bryta upp från ett liv utan gemenskap med Gud, till ett liv där den relationen får förändra och forma, så är nästa scen i texterna ofta en hemmiljö. Jesus följer med människor hem.

Och han verkar trivas där. Han skäms inte för de som han samlar kring sig. Och han skäms inte för deras vänner.

Så tänker jag mig livet som kristen idag. En fantastisk möjlighet att få följa med Jesus, där jag som människa väljer att växla in i ett liv där han får rum och kommer till tals. Som den röst som formar min livsriktning. Mitt i allt det som är min vardag. Min hemmaplan blir i det Guds hemmaplan.

När jag nu varvar ner från en del arbete och vardagsrutiner och byter dem mot andra ett tag, så vill jag ge Jesus fortsatt uppmärksamhet. Njuta av och ge rum för det samspelet som formar mitt liv. 

Ha en riktigt skön sommar du med!

Utforska mer

Ledord

Ett ljus som lyser i mörkret

Slutet av november. Natten äter sig in i de flesta dagar. Dagar som enbart orkar anta en nyans av grått, för att framåt eftermiddagen återigen

Ledord

Från hjärta till handling!

Nu på söndagens gudstjänst kl 10 den 8 oktober landar EFK:s missionsturné in hos oss. Välkomna!