2014, året då…

Dela

Ett nytt år står för dörren.DSC_0158 (2)

2014. 

Vad vill du skall vara viktigt för dig? 2014, året då…

Allt kommer du inte kunna styra och bestämma över. En del kommer liksom bara din väg. En del kommer du att bli ställd inför och bli ledsen över. En del kommer du vara tacksam och glad för.

Samtidigt har dina val betydelse. Det du ger plats för kommer också att ta plats och bli betydelsefullt. 

Gud bjuder in dig till att låta ditt liv och din vardag beröras och formas av en relation med honom. Det är en av din valmöjligheter inför 2014. Att låta den relationen få ta plats. 

Alla relationer som vi vill skall betyda något viktigt för oss bygger på och utvecklas genom ett pågående samspel. Mellan oss själva och den andre. Så är det också med denna relation. Det är en relation som bygger på att Gud agerar, ger, griper in och visar sig närvarande. Men en relation är alltid minst tvåvägs. Om relationen skall fungera behöver du också vilja vara närvarande i den, öppna upp och ge dig in i den.   

Steg för steg bjuder Gud upp till dig till att delta i det liv han ger. Att vara delaktig. Att med dina tankar, känslor och din kropp leva meningsfullt. Hur vill du ge rum för det?

2014 kommer om ett tag vara en del av din historia. Hur vill du att den skall skrivas? Vad kommer vara viktigt för dig och vad vill du ge plats för?

Tillsammans med Gud? Tillsammans med de människor du har tätt inpå ditt liv? 

Tänk och känn efter: 2014 året då… 

Bön för 2014
Låt mig idag Gud, var jag än är, i hemmet, i arbete, i vila, i mötet med andra, bli en del av det du vill i världen. Låt mig få vara med och skapa det som är vackert, bygga upp, visa omsorg, återupprätta det som är ödelagt och skapa din fred där den saknas. 

Utforska mer

Ledord

I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Det är nu sommartider. Barnen har sommarlov och under