2018 går mot sitt avslut

Dela

Nu går 2018 mot sitt avslut och i kyrkan kommer vi fira gudstjänster den 23 och 30/12 kl 10. Det blir gudstjänster där vi läser och sjunger om det glada och hoppskapande budskapet: 

Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram… Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste. Jesaja 9:2, 6

Jesus föds och Gud överraskar oss människor med att komma nära. Gud håller sig inte på avstånd, lämnar oss inte ensamma och det finns en möjlighet för oss alla att upptäcka och börja leva trygga i den relationen.  

Så här i slutet av året så tar våra olika verksamheter på dagtid – sopplunch, språkkurs och sy- och språkcafé – paus och börjar igen från den 7/1. 

Tron på Jesus är också en inbjudan till att delta i det goda liv Jesus vill ge oss människor. Tron inspirerar till att handfast agera utifrån förmåga och möjligheter. Som församling inom Evangeliska frikyrkan deltar vi därför också fram till januari i två viktiga upprop:

  • #rätttilltro, VI UPPMANAR MIGRATIONSVERKET ATT RESPEKTERA KONVERTITERS TRO tillsammans med Equmeniakyrkan, Pingst ffs och Svenska Alliansmissionen gör vi i EFK nu en namninsamling. Lista finns i kyrkan till den 13/1-19. Läs mer här.  
  • …. till jorden är kommen. Genom vårt gemensamma arbete i Evangeliska frikyrkan är vi med och stödjer den förföljda kyrkan på andra platser i världen. Du kan ge ditt bidrag via swish 900 4037 eller bg 900-4037. Skriv Förföljda i meddelandet. Läs mer här.

Så önskar jag dig en välsignad julhelg och ett gott avslut på 2018. 

Håkan Kenne, pastor

Utforska mer

Ledord

Ett ljus som lyser i mörkret

Slutet av november. Natten äter sig in i de flesta dagar. Dagar som enbart orkar anta en nyans av grått, för att framåt eftermiddagen återigen

Ledord

Från hjärta till handling!

Nu på söndagens gudstjänst kl 10 den 8 oktober landar EFK:s missionsturné in hos oss. Välkomna!