2019 – väntan, längtan och att delta

Dela

Väntan kan vara så olika.

Irriterad, nervös, långtråkig, förväntansfull, pirrig, bekväm.

Beroende på vad vi väntar på så kan den kännas olika.

Väntan. På läkarbeskedet, tandläkarbesöket, bussen, den första dejten, förändring, att få komma hem efter en ansträngande dag.

Väntan kan vara knuten till en stark längtan. Väntar du på eller längtar du efter något särskilt inför 2019?

Ryms Gud i din längtan och väntan?

Gud?

Kanske är tanken på Gud för dig som den där väntan på läkarbeskedet eller tandläkarbesöket – oroligt och obekvämt. Eller mer irriterat, som på den försenade bussen, var finns Gud i det som är mitt liv?

Är din väntan mer positivt förväntansfull? Som inför att träffa någon du längtar efter, någon du nyss har upptäckt. Eller, när du stannar upp, så inser du att du över en längre tid har landat in mjukt i relationen med Gud. Gud och du. En relation som kännetecknas av trygg bekvämlighet. Något som mer liknar att komma hem, ta av dig skorna, kasta dig i soffan och slänga upp fötterna på bordet. Andas ut.

I Livsglädje är du inbjuden till att möta livet som det är och relatera det till Gud, med all din längtan och väntan. Här får du vara med och börja eller fortsätta göra erfarenheterna av att vara älskad av Gud.

Är 2019 året då du ger nya rum för den relationen? Kanske måndagarnas sopplunch eller sy- och språkcaféet på torsdagar kan vara ett konkret steg för dig, eller att komma till söndagarnas gudstjänster kl 10 och börja lära känna några nya människor i samtalen vid fikat.

Du är varmt välkommen!

Håkan Kenne, pastor

Utforska mer

Ledord

I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Det är nu sommartider. Barnen har sommarlov och under