Slå följe med Lukas fram till påsk

Dela

Här i Skåne har solen väckt de första blommorna och tillsammans med fågelsången, som under en tid ökat i intensitet, har det slagit an tonen att våren är i antågande. I almanackan – om du nu som jag fortfarande använder en pappersversion – så kallas den här tiden fram till påskhelgen för fastan. Det är en gammal kristen tradition där troende velat förbereda sig för påskfirandet, den högtid då Jesus för snart 2000 år sedan dog på ett kors för att sedan uppstå. 

Slå följe med Lukas fram till påsk

I Livsglädje följer vi den här våren Lukasevangeliet, som är en av Bibelns fyra berättelser om det liv Jesus levde. I våra gudstjänster och i de fördjupande samtalen på hemgruppskvällarna läser vi om Jesus och de första kvinnor och män som började tro på honom. De kom alla med ett förflutet som började beröras, utmanas och förändras av relationen med Jesus.

Tillsammans med Jesus och varandra får de vara med om livsförvandlande situationer när Jesus berör människor med hopp och helande. I undervisning, samtal och med utmanande frågor brottas de med hur de vill förhålla sig till Jesus. De blir vägledda, lär sig att be och blir med sina liv involverade i det Gud vill göra. Så gör de sina vägval, att ta emot och låta sin livsriktning ta nya spår.

Det som evangelierna berättar om denna brokiga grupp människor som samlades kring Jesus, ger de första bilderna av vad det är att vara församling. Församling, en gemenskap med människor som samlas runt Jesus och steg för steg tillsammans med andra få lära sig om vad det innebär att ta Jesus på djupaste allvar.

Vi blir i mötet med evangeliets berättelser inbjudna att på samma sätt möta Guds kärleksfulla värme som de gjorde och ställs inför frågan om vi också vill vara människor som vill lyssna till, låta oss beröras, ta emot och börja följa Jesus.

Välkommen att följa med i det upptäckandet. Via den här länken hittar du en fil som ger några fler tankar om fastan tillsammans med en daglig läsplan som följer Jesus och lärjungarna i Lukasevangeliet fram till påsk.

Utforska mer

Ledord

Hemsidan igång igen!

Efter en tids uppdatering är hemsidan igång igen. Här hittar du information om vad som händer i församlingen. Under media kommer predikningar läggas ut efterhand

Ledord

Bön för prioriterade områden

Under perioden den 22 april till 21 maj pågår en bönestafett för prioriterade områden, som Evangeliska frikyrkan har tagit initiativ till till. Nu på söndag den 23