Slå följe med Lukas fram till påsk

Dela

Här i Skåne har solen väckt de första blommorna och tillsammans med fågelsången, som under en tid ökat i intensitet, har det slagit an tonen att våren är i antågande. I almanackan – om du nu som jag fortfarande använder en pappersversion – så kallas den här tiden fram till påskhelgen för fastan. Det är en gammal kristen tradition där troende velat förbereda sig för påskfirandet, den högtid då Jesus för snart 2000 år sedan dog på ett kors för att sedan uppstå. 

Slå följe med Lukas fram till påsk

I Livsglädje följer vi den här våren Lukasevangeliet, som är en av Bibelns fyra berättelser om det liv Jesus levde. I våra gudstjänster och i de fördjupande samtalen på hemgruppskvällarna läser vi om Jesus och de första kvinnor och män som började tro på honom. De kom alla med ett förflutet som började beröras, utmanas och förändras av relationen med Jesus.

Tillsammans med Jesus och varandra får de vara med om livsförvandlande situationer när Jesus berör människor med hopp och helande. I undervisning, samtal och med utmanande frågor brottas de med hur de vill förhålla sig till Jesus. De blir vägledda, lär sig att be och blir med sina liv involverade i det Gud vill göra. Så gör de sina vägval, att ta emot och låta sin livsriktning ta nya spår.

Det som evangelierna berättar om denna brokiga grupp människor som samlades kring Jesus, ger de första bilderna av vad det är att vara församling. Församling, en gemenskap med människor som samlas runt Jesus och steg för steg tillsammans med andra få lära sig om vad det innebär att ta Jesus på djupaste allvar.

Vi blir i mötet med evangeliets berättelser inbjudna att på samma sätt möta Guds kärleksfulla värme som de gjorde och ställs inför frågan om vi också vill vara människor som vill lyssna till, låta oss beröras, ta emot och börja följa Jesus.

Välkommen att följa med i det upptäckandet. Via den här länken hittar du en fil som ger några fler tankar om fastan tillsammans med en daglig läsplan som följer Jesus och lärjungarna i Lukasevangeliet fram till påsk.

Utforska mer

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en

Ledord

Inför påsken och alphakurs

Vi går alldeles snart in i påskveckan som tar med oss till centrum av vår tro.  I församlingen har vi gudstjänster som vanligt på söndagarna