Jesus är uppstånden!

Dela

Påsk. En judisk fest som påminde om Guds ingripande i historien då en tidigare generation som under århundraden levt som slavar mirakulöst räddas från den djupaste förtvivlan. Så gör Gud det igen. På ett nytt sätt. På ett oväntat sätt kliver han in i historiens förlopp. Blir människa. Jesus.

Jesus lever, äter, umgås och delar det liv vi känner så väl. Och under några intensiva år visar han att det finns en Gud som älskar oss människor. Som vill nå fram oavsett hur våra liv ser ut. En Gud på vår sida som vill leda oss in i en förtroendefull relation med Gud. Göra oss trygga som Guds barn.

Och på en påskhögtid för lite mindre än 2 000 år sedan ställs Jesus inför en domstol, döms, avrättas och allt verkar över. Men Bibeln berättar om det mirakulösa undret. Jesus uppstår till liv igen och genom det öppnas den där vägen hem för alla människor i alla tider. För dig. För mig.

Jesus är uppstånden! Vägen hem är gångbar. För dig. Flr mig. Inget av det vi hittills varit. Ingen brutenhet eller brustenhet. Ingen bortvändhet eller smärta i våra liv har sista ordet. Gud ger oss liv. En dörr öppnas av gemenskap med Gud – inte bara för stunden utan för evigheten.

Välkommen att fira påsk i Livsglädje!

Utforska mer

Ledord

I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Det är nu sommartider. Barnen har sommarlov och under

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en