Jesus är uppstånden!

Dela

Påsk. En judisk fest som påminde om Guds ingripande i historien då en tidigare generation som under århundraden levt som slavar mirakulöst räddas från den djupaste förtvivlan. Så gör Gud det igen. På ett nytt sätt. På ett oväntat sätt kliver han in i historiens förlopp. Blir människa. Jesus.

Jesus lever, äter, umgås och delar det liv vi känner så väl. Och under några intensiva år visar han att det finns en Gud som älskar oss människor. Som vill nå fram oavsett hur våra liv ser ut. En Gud på vår sida som vill leda oss in i en förtroendefull relation med Gud. Göra oss trygga som Guds barn.

Och på en påskhögtid för lite mindre än 2 000 år sedan ställs Jesus inför en domstol, döms, avrättas och allt verkar över. Men Bibeln berättar om det mirakulösa undret. Jesus uppstår till liv igen och genom det öppnas den där vägen hem för alla människor i alla tider. För dig. För mig.

Jesus är uppstånden! Vägen hem är gångbar. För dig. Flr mig. Inget av det vi hittills varit. Ingen brutenhet eller brustenhet. Ingen bortvändhet eller smärta i våra liv har sista ordet. Gud ger oss liv. En dörr öppnas av gemenskap med Gud – inte bara för stunden utan för evigheten.

Välkommen att fira påsk i Livsglädje!

Utforska mer

Ledord

Hemsidan igång igen!

Efter en tids uppdatering är hemsidan igång igen. Här hittar du information om vad som händer i församlingen. Under media kommer predikningar läggas ut efterhand

Ledord

Bön för prioriterade områden

Under perioden den 22 april till 21 maj pågår en bönestafett för prioriterade områden, som Evangeliska frikyrkan har tagit initiativ till till. Nu på söndag den 23