Sommaren gör sitt intåg

Dela

Sommaren gör sitt intåg och överallt ser vi just nu många nyanser av grönt i ett landskap som än så länge både fått tillräckligt med regn och sol. Skolorna har stängt för sommaren och för många hägrar nu stranden i perioder av kortare eller längre ledighet. Sommaren, en tid då många av oss upplever det vara enklare att ta tid för relationer som är värdefulla för oss. Men kanske är du mitt uppe i helt andra processer och tankar. Det du tänkte skulle vara en tid av avkoppling är just nu en tid av tryckande stress och press på ditt liv.

Oavsett hur din sommar ser ut den närmaste tiden så tror jag Gud vill bjuda in dig till att vara närvarande inför honom, låta dig beröras och bäras av den relationen. För mig själv har Psalm 23 blivit ett ledord, en signaturmelodi, som jag vill ta med mig in i den här sommaren.

Det är en löftesrik läsning om att Gud är som en herde som tar väl hand om sina får. En Gud som förblir närvarande i alla tider av livet. En läsning som formas till min bön för dig och för mig.

Så här står det i Eugene Petersons version från The Message. Låt orden få andas in hopp i ditt liv den här sommaren.

GUD, min herde! Jag behöver ingenting. Du har bäddat ner mig på gröna ängar; du letar upp porlande bäckar som jag får dricka från. Du är trogen ditt ord; du låter mig hämta andan och visar mig den rätta vägen.

Inte ens när den går genom Dödsdalen, inte ens då blir jag rädd om du går med mig. din trogna gamla herdestav ger mig trygghet. Du bjuder på en sexrätters middag framför näsan på fienden.

Du får mig att räta på nacken; min kopp är bräddfull med välsignelse.

Din skönhet och kärlek jagar mig varenda dag i livet. Jag är hemma igen hos GUD så länge jag lever.

Sådan vill Gud visa sig vara för dignär sommaren gör sitt intåg! All Guds välsignelse till dig den här sommaren

Håkan Kenne, pastor

PS: Hela sommaren kan du – som nyfiken, ny eller hemtam – fortsätta dela gemenskapen i församlingen. Varje söndag kl 10 är det en lite enklare gudstjänster som vi kallar för sommarsamlingar, där olika av församlingens medlemmar är med och bidrar. Kanske har du också så här i semestertider möjlighet att besöka och delta någon gång i två av våra verksamheter på dagtid. Sy- och språkcaféet på torsdag kl 13, en träff med gemenskap, fika och möjlighet till att handarbeta. Onsdagarnas Språkkurs kl 13, där du kan få prova på att läsa läxor med någon av våra deltagare. Kanske vill du också i sommar passa på att via hemsidan eller din podspelare lyssna på tidigare predikningar från församlingen.

Församlingens anställda har följande semester: Karin Öberg, v 25-27; Deborah Sedin, v 27-32 och Håkan Kenne, v 26-32.

Utforska mer

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en

Ledord

Inför påsken och alphakurs

Vi går alldeles snart in i påskveckan som tar med oss till centrum av vår tro.  I församlingen har vi gudstjänster som vanligt på söndagarna