En stor tacksamhet

Dela

Julen närmar sig och i kyrkan lägger vi de sista händerna i förberedelserna för Jul i gemenskap på julafton kl 14-16.30. Det går fint med många hjälpande händer. Fantastiskt! Julborden är pyntade i kyrksalen, människor kommer in med julklappar för utdelning. Karin, vår diakon, hämtar in mat från sponsrande företag. På julafton är det flera med som ger av sin tid. 

14 Jul i gemenskap

Jag känner en stor tacksamhet över att vi får vara med och göra detta som församling. Olika bidrag blir tillsammans en vacker helhet. Det är så vi vill leva som församling. Någon griper in och bär på områden som jag själv inte är i närheten av  och någon annan bidrar med helt andra saker. Glimtar av liv äger rum på så många olika sätt, varje dag. Det är ett vardagssamtal, en blick, en handling, en bön, ett varmt hjärta som leder i en verksamhet… och i det får du och jag vara delaktiga och dela glädjen över att vara med i något större, som i grunden bärs av den Gud vi firar och tillber.

Under hösten har vi i gudstjänsterna följt texter från Apostlagärningarna Texter som öppnat upp perspektiv, uppmuntrat och utmanat oss i vad det kan vara att vara människa som låter livet beröras av Gud. Den senaste tiden har jag själv känt igen hur Gud har talat in i livet med angelägenhet. I söndags delade jag, med avstamp i julens välkända texter, med mig av en del av det. Du hittar predikan här och du får ta emot den som en julhälsning. Där hittar du också en nedladdningsbar fil med ett budskap som Elsa Grenmyr delade i en gudstjänst för några veckor sedan, ord till eftertanke och bön. Det går också bra att lyssna på detta här. 

Så blickar vi snart framåt mot ett nytt år. 

2015. 

Då har Livsglädje Landskrona funnits i 20 år och tillsammans får vi fortsätta utforska Guds vägar i vår tid. Du är varmt välkommen att göra det tillsammans med oss.

Så vill jag önska dig som läser detta en riktigt fin julhelg, så möts vi kanske till gudstjänst på söndag kl 10. Då kommer de nya stolarna vara på plats och du som vill ha någon av de gamla stolarna kan plocka med dig hem.

Håkan Kenne, pastor.

Utforska mer

Ledord

Ett ljus som lyser i mörkret

Slutet av november. Natten äter sig in i de flesta dagar. Dagar som enbart orkar anta en nyans av grått, för att framåt eftermiddagen återigen

Ledord

Från hjärta till handling!

Nu på söndagens gudstjänst kl 10 den 8 oktober landar EFK:s missionsturné in hos oss. Välkomna!