Några steg åt sidan

Dela

StegNär Jesus ska utveckla mer ingående vad livet med den Gud som förändrar allt innebär, så tar han några steg åt sidan. Bort från alla de människor som nyfiket har följt honom en tid. Och så sätter han sig ner.

Med några steg ger han på det sättet rum för andra att själva bestämma om de vill komma närmare och lyssna. Om de vill närhet eller hålla distansen.

Så kliver några fram. För att de vill. För att höra. För att lyssna. För att lära sig. För att ta stegen vidare från det som hittills har väckt deras fascination och undran. Stegen närmare till att utforska hur livet kan beröras och levas.

Den här våren läser vi i gudstjänsterna de inledande verserna till det som kallas för Jesus bergspredikan i Matteusevangeliet 5:1-16. Vi kallar serien För att han älskade först. Varje söndag får en eller två verser komma till tals: Saliga är de som…

På det sättet vill vi ge varandra det där utrymmet att gå närmare. Att lösgöra oss från avvaktande avstånd. Att distansera oss från vår egen distans. Att söka närhet. Att kliva fram.

Vi gör det för att låta den som sa orden en gång beröra våra liv. Till tröst och uppmuntran. Till omvärdering och omändring. Just när det behövs. Mitt i våra liv. 

Vill du också ta de där stegen? Du är välkommen att göra det tillsammans med oss andra i vårens gudstjänster här i Livsglädje. Här på hemsidan hittar du en text om hur en gudstjänst går till. Du hittar också de predikningar du kanske har missat från För att han älskade först. 

Utforska mer

Ledord

I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Det är nu sommartider. Barnen har sommarlov och under

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en