Skärpta allmänna råd och ökad oro

Dela

De senaste veckorna har en ökning av covid-19 konstaterats i Landskrona och Skåne. Folkhälsomyndigheten har gett vår region skärpta allmänna råd under de närmaste veckorna (från 27 okt till 17 nov). Här kan du läsa dessa. Utöver de allmänna råden, som våra verksamheter och lokaler har varit väl anpassade för, så tillkommer nu bl a att undvika att resa med kollektivtrafik, undvika ej nödvändiga resor, avstå från att vistas i offentliga inomhusmiljöer, avstå från att delta i möten, konserter mm samt att om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med.

Vi har utifrån detta som församlingsledning och anställda sett över våra verksamheter denna och nästa vecka och gör omställningar. Följ uppdatering via mail från verksamhetsansvariga (anmäl dig för mail till infomail@livsgladje.nu) och i kalendern här på hemsidan.

Närmast innebär det att våra gudstjänster på södnagar sänds direkt via YouTube med de medverkande på plats i kyrkan kl 10, men vi pausar möjligheten till deltagande i kyrkan mot föranmälan. Vi hoppas att smittspridningen i vår region snart är på lägre nivå.

Kanske känner du en ökad oro just i den här tiden med pandemi, valet i USA, attacker mot kristna och judiska församlingar i Europa. Vi ser orättvisa, hårda ord och hur uppdelningar mellan människor ökar. Mycket av det vi oroar oss för kan vi känna att vi har liten möjlighet att påverka och vi kan uppleva maktlöshet. Men i den här tiden, liksom i alla tider, kan vi alla vända våra liv till Jesus, som har lovat oss människor sin närvaro och att han har den slutliga makten över livet. Vi får låta den relationen påverka våra liv och hur vi väljer att leva i relation till andra.

Till Jesus får vi uttrycka vår djupa längtan om förändring. Sätta ord på smärta och längtan och hopp. I församlingsgemenskapen får vi också fortsatt ta emot varandra genom att visa och ge omsorg. Vi behöver inte ställa oss ensamma i en tid som denna. Hör av dig om du behöver prata med någon eller vill dela med dig av något särskilt böneämne. Vi i personalen finns också tillgängliga för själavårdande och stödjande samtal. Fortsätt att knyta på de olika nätverk du har och visa andra omsorg på det sätt som är möjliga för dig.

Håkan Kenne, pastor

Utforska mer

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en

Ledord

Inför påsken och alphakurs

Vi går alldeles snart in i påskveckan som tar med oss till centrum av vår tro.  I församlingen har vi gudstjänster som vanligt på söndagarna