Uppdatering om Covid-19 och våra verksamheter

Dela

Vi lever i tider av förändring som beror på spridningen av coronaviruset och sjukdomen Covid-19, vilket påverkar allas vardagsliv i olika grad. Med anledning av detta kommer här en uppdatering om hur vi hanterar situationen som församling. Församlingen är inte stängd, även om vi nu behöver göra förändringar i hur vi möts och hur vi tar omsorg om varandra.

Vi följer de råd och uppmaningar som ges av Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridningen och belastningen på sjukvården. Du som är sjuk, även med enbart milda symptom eller om du bara känner dig lite sjuk, stannar hemma. Stanna hemma tills du är helt frisk och därefter ytterligare två dygn. Detta gäller både barn och vuxna. Undvika att träffa andra som kan bli svårt sjuka, som äldre personer. Alla från 70 år och uppåt ska från och med nu stanna hemma och undvika sociala kontakter. Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och varmt vatten; hosta och nys i armvecket; undvik att röra ögon, näsa och mun; undvika att skaka hand eller kramas. 

Utifrån myndigheternas råd har vi svårt att som församling genomföra flera verksamheter med tillräckligt många ledare. Vi väljer att ställa in Språkkurs samt Sy- o språkcafé som öppna träffar.

Folkhälsomyndighetens uppmaning är 2020-03-20 att föreningar ska fortsätta med verksamheter riktade till barn och unga. Vi fortsätter att göra detta utifrån ledarresurser och informerar deltagare om verksamheterna är inställda.

På söndag är det gudstjänst i kyrkans lokaler med lovsång, bön och predikan. Vi förbereder just nu för digitala lösningar där du som är hemma ska kunna följa gudstjänsten och delta i andra grupper hemifrån. Mer information kommer. Fram till dess kan du lyssna till predikan på hemsidan i efterhand. På hemsidan finns också annat material för din dagliga andakt här.

Vi fortsätter ta omsorg om varandra. Det kanske finns någon i ditt nätverk som du just idag kan visa lite extra omtanke. Om du har behov av hjälp, hör av dig till ditt nätverk i församlingen eller info@livsgladje.nu. Du som är frisk och har möjlighet att bidra med din tid får gärna höra av dig till oss på samma mail. Vi samverkar med Landskrona Stad och på deras hemsida hittar du information om den hjälp andra kan behöva och här finns också ett formulär där du kan anmäla dig som volontär.

Du kan kontakta oss anställda och boka tid om du vill prata en stund.

I en tid som denna fortsätter vi sätta vårt hopp till Jesus, som är närvarande med sitt liv och sin frid. Vi överlåter oss själva och vår värld till honom. Vi ber särskilt om kraft, mod och uthållighet för de som arbetar i sjukvården och på olika myndigheter. Tillsammans fortsätter vi att leva ut Guds helande och hopp i vår värld.

Guds välsignelse

Håkan Kenne, pastor

Utforska mer

Ledord

EFK ber i fastetider

Fastetider. I onsdags påbörjades den tid som kallas för fastan. I kyrkans historia har det varit en tid för att skala ner och förenkla det

Ledord

2024 är här!

2024 är här! Från denna vecka är vårt Språkcafé igång onsdagar kl 13-15 och vår Gemenskapsträff på torsdag kl 13-15. Gudstjänsterna i vår är som