Välja väg, välja ljus.

Dela

Glädje, positivitet är sådant som kan förändra synen på mycket. När lyckan infinner sig, när glädjen rusar genom kroppen känns livet DSC_0158 (2)ljusare.
Problem som varit tacklar man lätt.
Vägen framåt blir “a piece of cake”, “inga problem”, “det fixar sig”. 

Livet påverkas när glädjen infinner sig.
Men också när den faller bort.

När glädje byts mot förtvivlan, positivitet mot uppgivenhet, då ter sig livet annorlunda. 
Det som var minsta problem tidigare blir nu ett berg svårt att bestiga. Det som verkade fixa sig av sig självt behöver nu din fulla uppmärksamhet. 

I ett rum som är upplyst kan man tydligt se vad som finns däri. Men tar man bort ljuset blir det omöjligt att skåda in. Rummet i sig själv förändras inte. Samma saker står kvar, men det upplevs annorlunda. 
Tänk vad ljuset spelar roll. Man förstår inte vilken betydelse det har förrän det försvinner. Det påminns vi som bor i Sverige varje vinterhalvår. 

Jesus kom till jorden för att vara ett ljus. 
Johannes skriver i sitt evangelium att Jesus är människornas liv. 
Ett liv tillsammans med Jesus är ett liv som aldrig blir helt mörkt. Så länge Han får bo i ditt hjärta kommer ljuset alltid vara närvarande. 

Väljer du att fokusera på de rummets mörka vrå eller väljer du att se ljuset som kan få bo i ditt hjärta?
Välja väg, välja ljus.

Utforska mer

Ledord

September

Jesus ger en hoppingivande inbjudan när han säger:  Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den

Övrigt

Sensommar och upptakt för hösten

Sensommaren är här. Övergångsperioden mellan sommaren och hösten. Stormen som nyss drog förbi har fått en del av träden att börja släppa sina löv. Färgerna