Välja väg, välja ljus.

Dela

Glädje, positivitet är sådant som kan förändra synen på mycket. När lyckan infinner sig, när glädjen rusar genom kroppen känns livet DSC_0158 (2)ljusare.
Problem som varit tacklar man lätt.
Vägen framåt blir “a piece of cake”, “inga problem”, “det fixar sig”. 

Livet påverkas när glädjen infinner sig.
Men också när den faller bort.

När glädje byts mot förtvivlan, positivitet mot uppgivenhet, då ter sig livet annorlunda. 
Det som var minsta problem tidigare blir nu ett berg svårt att bestiga. Det som verkade fixa sig av sig självt behöver nu din fulla uppmärksamhet. 

I ett rum som är upplyst kan man tydligt se vad som finns däri. Men tar man bort ljuset blir det omöjligt att skåda in. Rummet i sig själv förändras inte. Samma saker står kvar, men det upplevs annorlunda. 
Tänk vad ljuset spelar roll. Man förstår inte vilken betydelse det har förrän det försvinner. Det påminns vi som bor i Sverige varje vinterhalvår. 

Jesus kom till jorden för att vara ett ljus. 
Johannes skriver i sitt evangelium att Jesus är människornas liv. 
Ett liv tillsammans med Jesus är ett liv som aldrig blir helt mörkt. Så länge Han får bo i ditt hjärta kommer ljuset alltid vara närvarande. 

Väljer du att fokusera på de rummets mörka vrå eller väljer du att se ljuset som kan få bo i ditt hjärta?
Välja väg, välja ljus.

Utforska mer

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en

Ledord

Inför påsken och alphakurs

Vi går alldeles snart in i påskveckan som tar med oss till centrum av vår tro.  I församlingen har vi gudstjänster som vanligt på söndagarna