Vi ber om helande och hopp

Dela

Just när pandemin verkar släppa sitt grepp över Europa, skakas vår värld återigen. Ryssland har attackerat Ukraina. För första gången sedan andra världskrigets utbrott 1939 påbörjar en stat i Europa en invasion av ett grannland. Vi ser hur makt som missbrukas ger de mest fruktansvärda konsekvenser. Det var inte länge sedan kriget i Syrien drev människor på flykt och innan det minns vi inbördeskrigen på Balkan. Ännu en gång ser vi hur våld, lidande och död fyller människors vardag. 

Våra missionsdirektorer Ingemar Forss och Linalie Newman i EFK var den 24 februari uppkopplade i samtal med ledare för Ukrainska baptistsamfundet tillsammans med andra ledare i den Europeiska Baptistfederationen. 75 ledare från Europa fick ta del av berättelser om hur dagen varit för baptisterna i Ukraina.

Ingemar Forss skriver: “Det är helt overkligt att lyssna till hur det är när ett krig startar. Hur strider bryter ut, hur bankkort spärras, hur alla bunkrar mat i panik. Samfundsledaren berättade om oro och rädsla men också om hur de vidtagits snabba åtgärder för att skydda och hjälpa de mest utsatta. Det var så starkt att höra all den kärlek och support som också uttrycktes från de andra länderna. Särskilt från grannländerna som gjort sig redo att hjälpa på olika sätt. Det var lite dålig uppkoppling men precis innan det bröts sa deras ledare: ”som ukrainare vill jag säga att vi kommer vinna men det handlar inte om det. Det handlar om att Gud ska bli ärad.”

Vi ber om helande och hopp tillsammans med våra syskon över hela världen. Vi ber om att aggressionerna skall upphöra och för alla som lider. Vi ber för församlingar som nu agerar för att lindra nöden och ge stöd till de som drabbas hårdast.

Temat för samlingen torsdagen  den 3 mars kl 19 känns angeläget. Då välkomnar vi bokturnén Om än jorden skakar – en samtalskväll om helande och hopp som bär. En kväll då Fredrik Lignell möter EFKs Missionsdirektorer, Linalie Newman och Ingemar Forss, för samtal. Det blir också musik med Ellen Vingren och Jenny Gajicki. Det är fri entré och är en kväll att bjuda med vänner till. Missa inte det!

Du är varmt välkommen till gudstjänsterna på söndagar kl 10 då vi samlas till bön, sång och samtal runt fika borden. De flesta söndagar är det samlingar för barnen. Du är även välkommen att på söndag kvällarna delat på bönesamling över Teams kl 20 som du når via denna länken. 

All välsignelse till dig!

Håkan Kenne, pastor

Utforska mer

Prova på Alpha!

Alpha är en kurs som ger dig möjlighet att utforska kristen tro och dina egna tankar om livet. Den 25/4 kl 18.30-20.30 har vi en

Ledord

Inför påsken och alphakurs

Vi går alldeles snart in i påskveckan som tar med oss till centrum av vår tro.  I församlingen har vi gudstjänster som vanligt på söndagarna