Detta är kärleken

Dela

Det här med att få en gåva, ta emot den och sedan förstå att den här gåvan kan jag absolut inte ta emot. Den har jag inte på något sätt Öppna hjärtan webb 2förtjänat. 

Nej, just det. Gåvan från Gud som innebär ett liv tillsammans med honom, rättfärdighet så du kan komma nära honom har du varken förtjänat eller är värdig att ta emot. 

Och det är det som är så stort i Guds handlande.

Att Gud i sin helighet, avskildhet bjuder oss människor, med alla våra fel och tillkortakommanden, in i relation med honom.

Detta är kärleken: inte att vi älskat Gud utan att han älskat oss och sänt sin son som försoningsoffer för våra synder.
1 Johannesbrevet 4:10

Denna relation är Gud upphovsman till. Det du kan göra, om du vill, är att ta emot gåvan och börja leva i relation med honom som skapat dig. Du kan inte förtjäna detta för i gåvans natur är att den ges. Om den förtjänas är det inte en gåva utan en belöning. 
Gud vill ge dig livet som en gåva oberoende av din historia, din nuvarande situation eller din framtid. 

Här kommer en utmaning:
Tacka ja till Guds gåva och börja leva livet tillsammans med honom och andra som också tagit emot gåvan från Gud. 
Det är ett liv som är värt att levas!

Utforska mer

Ledord

Hemsidan igång igen!

Efter en tids uppdatering är hemsidan igång igen. Här hittar du information om vad som händer i församlingen. Under media kommer predikningar läggas ut efterhand

Ledord

Bön för prioriterade områden

Under perioden den 22 april till 21 maj pågår en bönestafett för prioriterade områden, som Evangeliska frikyrkan har tagit initiativ till till. Nu på söndag den 23